lørdag den 18. juli 2015

Fremtidige trends - nyt fra USA.

Hvis man vil gøre et forsøg på, at forudse hvad den fremtidige trend bliver på ølfronten, så er USA et godt sted at kigge mod. Den forandring i ølkulturen vi har set de seneste år i Danmark er påvirket af ølkulturen i USA. Man kan tegne en (næsten) ret linie mellem successer som Mikkeller til bryggeriet Sierra Nevada og Anchor Brewing, som startede i Californien først i 80'erne. I USA har man begrebet "Craft Brewers" som er defineret som mindre lokale bryggerier, der har en anden tilgang til øllet, og bruger flere råvarer, en giganterne. For nemhedens skyld vil jeg bare kalde den "mindre bryggerier" her.

Samarbejde mellem de mindre bryggerier og humleproducenterne
I 2014 stod de amerikanske mindre bryggerier for 11% af den samlede volume. Deres mål er at nå 20% af den samlede volume i 2020. De mindre bryggerier stod for 19,3% af den samlede omsætning af øl i USA. Det svarer til at de mindre bryggerier solgte for cirka 134,32 milliarder kroner i 2014. Da de mindre bryggerier bruger flere råvarer og kan sælge deres øl dyrere (og derfor villige til at bruge flere penge på råvarer) har det selvfølgelig humleproducenternes interesse. Nogle mener, at de mindre bryggerier i 2014 har brugt omkring 50% af den samlede humleproduktion i USA. Dette er udokumenteret, men hvis det er tilfældet kan humleproduktionen til de gigantiske bryggerier blive en bibeskæftigelse for humleproducenterne i fremtiden. Så humleproducenterne vil gerne vide, hvad de mindre bryggerier vil have a forskellige humletyper.

"Hvad vil I have mere af?"
I 2014 spurgte humle producenterne de mindre bryggerier hvilke humletyper de ville købe mere af, hvis de var tilgængelige. Svarerne blev samlet og produktionen af netop disse humletyper blev øget til høsten i efteråret 2015. Hvis man kigger på de typer humle, som vi kan forvente mere af på markedet fra 2015 høsten, så vil de mindre amerikanske bryggerier have mere humlearoma i deres øl.

Den procentvise stigning er størst for:
- El Dorado
- Crystal
- Mosaic
- Azaca

og af samlet produktion bliver stigningen størst for :
- Simcoe
- Centennial
- Citra
- Mosaic

Sammenhængen er, at de har et relativt indhold af Alfa syre og har gode aromatiske egenskaber. Humletyper med højt indhold af Alfa syre giver et bedre udbytte af den mængde humle man bruger i sin øl - dvs. man skal bruge en mindre mængde.

Hvad kan vi forvente?
Ikke noget jordskred ihvertfald. Salget af øltypen IPA (India Pale Ale - type med relativt meget humlebitterhed og aroma) er steget 42% i USA det sidste år. Så det fortsætter det nok med et stykke tid endnu. Trenden med "Session IPA" - IPA med alkohol omkring de 5% vil nok fortsætte endnu et stykke tid. Der er ihvertfald noget der tyder på det, når nu der komme mere aroma humle på markedet - og folket efterspørger "lette øl".

Den mere elitære del af den amerikanske ølproduktion vil nok gå i retning af "sure" øl. En "Sour Farmhosue Ale", som er relativ lav i alkohol. Den minder lidt om den belgiske type Saison, som sikkert bliver amerikaniseret med ekstra meget humle :-). Og når de har gjort det, så kommer de andre med. Mikkeller har allerede fanget den!

Personligt vil jeg brygge på en ny type humle fra USA, der hedder "Lemon Drop". Jeg vil bruge den som smags- og aroma humle i en tysk pilsner med tysk Magnum som bitterhumle. Og måske smide lidt af den nye Hüll Melon i. Og så hvad jeg ellers kan komme på. Lads os se hvad fremtiden bringer.........

Højt skum!

Links:
https://www.brewersassociation.org/insights/hop-acreage-report/
http://www.washingtonbeerblog.com/more-aroma-hops-on-way-2015/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar